Ali – Cirkus med fritids 2019

ALI*

Ali började i en av Cirkus Uniks grupper under hösten 2019. Vi kunde direkt se att han hade stor fysisk potential, men han hade tyvärr en del problem i gruppen. Ali hade svårt att koncentrera sig och hade låg tolerans med de andra barnen. Vid flera tillfällen vägrade han delta i samlingarna och sa fula ord. 

Under cirkusträningarna övar barnen på olika saker utefter deras förmåga, vissa övar på grundövningar medan andra kan testa mer avancerade tricks. Ali blev lätt arg när han inte fick öva på samma saker som andra fick och sa vid flera tillfällen att han skulle sluta träna cirkus. Detta fullföljde han dock aldrig.

Allt eftersom terminen gick blev Ali mer och mer intresserad av luftakrobatik. Han såg hur de barnen som jobbade hårt utvecklades, så han tog efter dem. Till en början tyckte han många övningar var läskiga men utmanade sig på en nivå han tyckte kändes okej. 

I slutet av terminen deltog han alltid i samlingarna och bidrog ofta med kloka ord i utvärderingarna, han bad även sina klasskompisar vara tysta om de pratade.

När det närmade sig avslutningsshow var han väldigt noggrann under repetitionerna; både med att göra sina uppgifter korrekt men också med att hålla koncentrationen. Rättvisa är en viktig sak för Ali så när de andra i gruppen inte höll koncentrationen under hans delar i showen sa han ifrån. Vi uppmuntrade honom i att han var duktig som höll koncentrationen och som sa ifrån när vännerna inte gjorde det.

Ali var otroligt nöjd med sin insats i showen! Det är inte svårt att se att han trivs med att stå i rampljuset och han gjorde en stor utveckling under terminen.

Jag tror att cirkusen har hjälpt Ali att hitta ett nytt sätt att använda sin energi och att uttrycka sig verbalt när han inte håller med sina kompisar. 

Det har varit kul att se hans utveckling under hösten och jag hoppas få fortsätta se den under våren.

*Ali är ett fiktivt namn

DELA:
Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Följ oss på Facebook
Arkiv