Reach for Change

Tillsammans med tre andra entreprenörer vann Cirkus Unik 2016 Reach for Changes förtroende vilket varit en avgörande faktor för vår snabba och säkra tillväxt och att vi nu kommer i kontakt med och kan göra skillnad för många fler av Göteborgs barn!

I maj 2019 fick vi möjligheten att hålla en performance med parakrobatik, energizer-övning samt samarbetskoncept för de ca 200 peppade deltagarna på Reach for Changes event “Partnering for Change” på Fotografiska Museet i Stockholm, riktigt lyckat!  

Reach for Change är en svensk ideell organisation som arbetar för barns rätt till ett bättre liv inom alla områden i 18 länder på tre kontinenter och når mer än 100.000 barn per år. I Sverige finansieras arbetet bl a av Kinneviksgruppen. Reach for Change stöttar socialentreprenörer ekonomiskt, men framförallt med rådgivning, utbildning, PR och nätverk. Cirkus Unik bland mer än 300 andra socialentreprenörer sökte år 2015 det viktiga och prestigefulla stödet från Reach for Change.

Feedback från Josefin Borglund, Program Manager Reach for Change

“Med otrolig passion och driv som grund skapar Cirkus Unik varje dag en positiv förändring på barns liv. Barn får genom Cirkus Unik tillgång till en trygg plats att ut- forska sin talang, kreativitet och mod. Allt utan krav på prestation, men med fokus på att ha kul och samtidigt utveckla egenskaper som samarbete, självkänsla och respekt.

Teamet som möjliggör allt detta utgörs av något som kan liknas med det perfekta pusslet: en kompletterande uppsättning individer som genom sina olika bakgrunder och expertis levererar hög kvalitet både artistiskt och verksamhetsmässigt. Grundarna, Elin och Jailton, besitter en otrolig implementeringsförmåga och har under de tre åren Reach for Change haft äran att följa Cirkus Unik utvecklat organisation från en innovativ idé till ett väloljat maskineri fyllt med verktyg för effektmätning, verksamhetsförvaltning och administration.

Våra 3 år av samarbete har varit en fantastiskt rolig resa och det ska bli spännande att hur Cirkus Unik kommer att fortsätta utvecklas i framtiden!”

PARTNERS