Melissa – Cirkusskola 2020

Melissa är ett bra exempel på hur cirkus kan hjälpa barnen att stärka sin självkänsla och utveckla sina färdigheter på ett hälsosamt sätt med respekt för sina gränser och samtidigt njuta av inlärningsprocessen, istället för att bara fokusera på resultat. Som lärare, är det extremt tillfredsställande att uppfatta, genom vardagliga interaktioner, de positiva effekterna av cirkusövningen på barnens liv.

Melissa började på cirkusen hösten 2020. På hennes första dag kunde jag märka att hon var lite skrämd, tydligt nervös och verkade känna sig lite ”på fel plats” eftersom hon inte hade provat cirkus eller akrobatik tidigare. Hon såg spänd och orolig ut innan hon försökte några av övningarna, men med tiden förbättrades hennes färdigheter och jag tror att hennes positiva tänkesätt var en av nycklarna till att hon började trivas.

Trots att hon kände att vissa övningar var lite för utmanande, höll hon alltid en självhävdande attityd och i allmänhet var hon inte självkritisk eller negativ mot sina prestationer. Naturligtvis är vissa dagar svårare än andra, och ibland visade hon både frustration och lite av motstånd mot lärarnas kommentarer. Men hon var öppen och det verkade som hon njöt av varje minut i lektionen, visade engagemang och koncentration. Det var särskilt fängslande att se att hon hittade ett sätt att uttrycka sig som är väldigt äkta: hon är lite blyg när hon interagerar med de andra barnen, men när hon är uppe och flyger i trapetsen ser hon bara glad, nöjd och självsäker ut!
När vi började öva inför vår show som äger rum i slutet av terminen, visade hon ännu mer entusiasm och ivrig spänning. Jämför man den första lektionen – där hon nervöst försökte sig på flygakrobatik för första gången –och den vackra uppvisningen som presenteras i showen kan vi tydligt märka att det har varit en vacker resa av lärande och en kul upplevelse för Melissa!
Och för oss, hennes lärare, skäl att vara stolta och ivriga att fortsätta!

Melissa är ett fiktivt namn

DELA:
Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Följ oss på Facebook
Arkiv