Mia – Cirkus med fritids 2020

MIA*

Mia började på cirkusen med oss våren 2019 och visade stort intresse för cirkusen. Vi kunde se att det fanns en bra motorik och möjlighet för henne att utvecklas mycket.

 

Samtidigt så kunde vi se att hon verkade osäker och hade svårt med att verkligen träna fullt ut på lektionerna. Vi upplevde att det var viktigare för henne att följa de äldre barnen i gruppen.

Hon kollade alltid först efter de äldre barnens reaktioner och tankar på vad de ville göra och även hur de uppförde sig mot de andra eleverna på lektionerna, trots att de ofta var mycket kritiska mot de andra i gruppen. Hon kunde ibland välja att vara ännu mer elak än de äldre barnen mot de andra eleverna för att få deras bekräftelse.

 

När vi sedan började med utvärderingarna i form av Värdehjulet så upprepade hon alltid vad just de barnen hon såg upp till sa. Ju fler gånger vi hade utvärderingarna och våra egna privata samtal med henne så såg vi att hon gradvis började våga tänka själv, hon valde att trösta sina cirkuskompisar istället för att vara kritisk och hon valde att fokusera mer på sin träning. Även om vi såg att det tog emot och fortfarande tar emot att välja att vara mera snäll mot sig själv och de andra i gruppen, så vågar hon nu kämpa för att göra det.

Vi ser fram emot att även i fortsättningen få följa henne och det kommer bli spännande att få observera och stödja hennes utveckling. Det är intressant att se hennes modiga kamp i sökandet efter sin identitet.

*Mia är ett fiktivt namn.

DELA:
Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Följ oss på Facebook
Arkiv