SHOWS

Våra shower vill inspirera barn och unga till att våga drömma större.

Vi erbjuder svindlande lekfulla föreställningar med tydliga budskap om inkludering, samarbete, självkänsla; en självklar del av vår vision som organisation! 

Vi behärskar de flesta cirkusteknikerna med särskild fokus på luftakrobatik och sång kombinerat med andra konstformer såsom dans och teater.

0
Antal shows 2019
1000
Publik 2019

KOMMANDE SHOWS

Show och workshop på Hammarkulletorget!

        Föreställning nu på fredag den 7e oktober av Drömfångare med nycirkusworkshop på Hammarkulletorget! Cirkus Uniks artister Jailton, Lisa, Sabina och vår unga artist Tatiana bjuder på nycirkus…

AKTUELLA FÖRESTÄLLNINGAR

Monster

Monster är en teater-cirkusföreställning, som handlar om ett barn som kämpar med sina orostankar och sin låga självkänsla. Under föreställningens gång blir barnet mer och mer medvetet om sina tankar och…

Drömfångare

Drömfångare vill visa vikten av att stanna upp och låta drömmarna komma till liv. En flygande luftakrobatisk föreställning med vacker musik som hjälper publiken att fånga sina drömmar! Här får…

VÅRA KUNDER

Göteborgs Stad

Sedan starten har Göteborgs Stad varit vår absolut största kund med vilken vi utvecklat ett samarbete och erbjudit shows och workshops i parker och Kulturhus över hela staden samt vid olika invigningar och festivaler i många stadsdelar i Göteborg.

Västra Götalandsregionen

VGR har stött Cirkus Unik sedan starten och kommer 2020-22 via Kulturstrategiskt Stöd finansiera en treårsperiod med syfte att vidga deltagande för barn i kultur. Vår turné med showen Dare 2 Be! har under 2019- 20 stötts av VGR och Kulturförvaltningen.

Kulturrådet

  Kulturrådet stödjer via Scenkonst Projektbidrag 2021 vår nya föreställning Monster, som kommer visas för mellanstadieelever och utgör en del av vårt arbete för Psykisk Hälsa bland barn i Regionen.

Frölunda Kulturhus

Sedan vår start, en aktiv samarbetspartner i arrangerandet av shows, som Drömfångare och Dare 2 Be!, workshops i Positivparken under loven samt stora avslutningar i den mysiga aulan för vårt projekt Cirkusstafetten 2018 och 2019 .

Lerums Kommun

Med Lerums Kommun har vi samarbetat i olika festivaler med shows, som Drömfångare och Dare 2 Be!, samt gratis workshops för barnen. Barnfestivalen 2019 var ett väldigt lyckat event som samlade ca. 10.000 deltagare!

Gothenburg Culture Festival

Cirkus Unik brinner för denna festival då vi delar samma värderingar som tillgänglighet, hållbarhet och mångfald. Våra årliga workshops är alltid välbesökta och år 2016 organiserade vi dessutom det Internationella Cirkusprogrammet.

Svenska Mässan

En underbar arena för olika event som Cirkus Unik deltagit i. Stora event där Göteborgs Stad stått som värd som tex BRÅs (Brottsförebyggande rådet) stora konferens 2019. En gång delade vi tom scen med Göteborgs borgmästare.

Kungsbacka Kommun

Under Urban Summer Festival 2019 uppträdde Cirkus Unik med föreställningen Drömfångare samt hade workshops med många barn ute på gräsmattan i fina Teaterparken!

GöteborgsLokaler

Cirkus Unik har under många år varit med på olika festivaler och event tillsammans med Göteborgslokaler. Vi har erbjudit föreställningar i kombination med workshops för barnen under sommarloven på många av stadens torg.

Sommarunderhållningen

Sedan starten har Cirkus Unik samarbetat med Sommarunderhållningen, Kulturförvaltningen. Vi har erbjudit Sista Minuten Resan, Hand i Hand och Drömfångare, alltid i kombination med workshops för barnen.

JONK! Scenkonst

Sedan vår start har vi uppträtt i olika sammanhang med JONK! Vi hade vår premiär med Sista minuten resa 2015 i Jönköping Festival under en luftballong och sedan dess har vi bidragit med olika föreställningar i festivaler och under sommarlov.

Domkyrkan

År 2017 fick vi äran att uppträda i Göteborgs Domkyrka vid det stora årliga mötet för Sveriges biskopar. Jailton, Elin och några barn från cirkusskolan gjorde en uppskattad cirkusuppvisning för mer än 800 personer.

Stenungsunds kommun

Det fina samarbetet startade med workshops under våren och sommaren 2018. Ni kunde också se oss i vackra Kulturhusparken där vi uppträdde med vår show Drömfångare samt höll i workshops för peppade barn under sommaren 2019!

Göteborg & Co

Sommaren 2017 samarbetade vi på det stora eventet Volvo Ocean Race för att tillsammans locka barnen från hela Göteborg! Det resulterade i ett väldigt lyckat event med många barn som deltog i våra workshops!