Elin Lütke

Verksamhetschef och medgrundare av Cirkus Unik.

Elin är född i Sverige och uppvuxen i Brasilien, med en bakgrund inom nycirkus och över 20 års cirkuserfarenhet. Började som artist i en nycirkus-teatergrupp i Brasilien och uppträder fortfarande som artist med Cirkus Unik.

Elin har en masterexamen i Global Studies vid Göteborgs Universitet och ett långt engagemang inom socialt och inkluderande arbete. Elin kom 2011 till Göteborg tillsammans med Jailton Carneiro. Hon såg att sociala skillnader även finns i Sverige och startade Cirkus Unik då cirkus också är ett verktyg för att minska samhällsklyftorna. Elin valdes till Change Leader av Reach for Change och är numera Alumni. Cirkus Unik har dessutom prisbelönats av Brewhouse och Business Region Göteborg.

Elin har i samarbete med teamet utvecklat mätmetoder av social påverkan och är ansvarig för fortbildning av personalen i Cirkus Unik tillsammans med Jailton.

“Jag är tacksam över att känna att jag gör skillnad för barn och över att få kombinera mina två stora intressen; kultur och socialt entreprenörskap.”

TEAMET